1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Fast Forwarding and Rewinding Issues

Discussion in 'HD/HDR-FOX T2 Customised Firmware' started by Scuttlebroom, Nov 16, 2012.

  1. Scuttlebroom

    Scuttlebroom Member

    Hi Guys

    I have come across a new issue on my HDR, it doesn't fast forward or rewind properly, the picture breaks up and is very jerky, and the time stamp doesn't move across the time bar.

    So if I am trying to find a particular spot in a file, I can't do it as i used to be able to do it easily.

    Any ideas?
     
  2. Black Hole

    Black Hole Felonius Gru

    What else is it doing at the time? Decryption? Bulk deletion??
     
  3. Scuttlebroom

    Scuttlebroom Member

    It isn't doing anything, simply playing the file, that is why I am wondering what it is causing it.
     
  4. Black Hole

    Black Hole Felonius Gru

    Could you have been doing a bulk deletion at the time the recording was made? Does it happen when playing every recording or just that one?
     
  5. Scuttlebroom

    Scuttlebroom Member

    No I wasn't doing any bulk deletion, and I have just tested older recordings (that were recorded earlier than Wednesday 14th November 2o12, that was the date I first noticed the issue, and I put it down to a faulty recording), and they all work OK when fast forwarding or rewinding.

    I can't see what could have changed on the box this week to cause this issue, apart form any Custom Firmware changes, I could always remove CF and see if that resolves the issue, unless anyone has any suggestions for trying to find the culprit, if there is one?
     
  6. af123

    af123 Administrator Staff Member

    Do you do anything to the files automatically like decrypt or shrink? If so, how are the copies in the bin?

    Anything odd shown on hard disc diagnostics?
     
  7. Scuttlebroom

    Scuttlebroom Member

    Yes, I do autodecrypt and shrink, and I always simply delete the original files, so unfortunately I can't test them:oops:

    Here is the latest HDD, not sure if anything is obvious, I still haven't learnt what to look out for!

    SMART Status PASSED
    Model Family Seagate Pipeline HD 5900.2
    Device Model ST3500312CS
    Serial Number 9VV54HYN
    LU WWN Device Id 5 000c50 02d8dbbda
    Firmware Version SC13
    User Capacity 500,107,862,016 bytes [500 GB]
    Sector Size 512 bytes logical/physical
    Device is In smartctl database [for details use: -P show]
    ATA Version is 8
    ATA Standard is ATA-8-ACS revision 4
    Local Time is Sat Nov 17 11:02:40 2012 GMT
    SMART support is Available - device has SMART capability.
    SMART support is
    Enabled
    1 Raw_Read_Error_Rate POSR-- 167663104 117 099 006 Pre-fail Always -
    3 Spin_Up_Time PO---- 0 097 097 000 Pre-fail Always -
    4 Start_Stop_Count -O--CK 2872 098 098 020 Old_age Always -
    5 Reallocated_Sector_Ct PO--CK 0 100 100 036 Pre-fail Always -
    7 Seek_Error_Rate POSR-- 90110545 079 060 030 Pre-fail Always -
    9 Power_On_Hours -O--CK 4541 095 095 000 Old_age Always -
    10 Spin_Retry_Count PO--C- 0 100 100 097 Pre-fail Always -
    12 Power_Cycle_Count -O--CK 1436 099 099 020 Old_age Always -
    184 End-to-End_Error -O--CK 0 100 100 099 Old_age Always -
    187 Reported_Uncorrect -O--CK 0 100 100 000 Old_age Always -
    188 Command_Timeout -O--CK 0 100 100 000 Old_age Always -
    189 High_Fly_Writes -O-RCK 25 075 075 000 Old_age Always -
    190 Airflow_Temperature_Cel -O---K 55 045 043 045 Old_age Always FAILING_NOW
    194 Temperature_Celsius -O---K 55 055 057 000 Old_age Always -
    195 Hardware_ECC_Recovered -O-RC- 167663104 049 040 000 Old_age Always -
    197 Current_Pending_Sector -O--C- 0 100 100 000 Old_age Always -
    198 Offline_Uncorrectable ----C- 0 100 100 000 Old_age Offline -
    199 UDMA_CRC_Error_Count -OSRCK 0 200 200 000 Old_age Always -

    Self-test logs
    No.DescriptionStatusRemainingWhenFirst Error LBA
    # 1 Short offline Completed without error 00% 3580 -
    # 2 Short offline Completed without error 00% 2786 -
    # 3 Short offline Completed without error 00% 1517 -
     
  8. af123

    af123 Administrator Staff Member

    There was a recent change to shrink to improve playback on DLNA capable TVs. It shouldn't have caused these issues but can you try a before and after file to check?
     
  9. Scuttlebroom

    Scuttlebroom Member

    OK cheers af123, I will do a test recording today and see what happens, and report back!
     
  10. Scuttlebroom

    Scuttlebroom Member

    Right, test recording done, and I can confirm that if I play both the original files in either the autodecrypt or auto shrink folders they fast forward and rewind as you would expect, but the shrunk and decrypted file judders and fails to skip properly (as I also found that skipping forward and then trying to skip backwards fails, it will "stick" in one particular place)!
     
  11. af123

    af123 Administrator Staff Member

    I've reverted the change to the web interface so if you upgrade to 0.10.0-5 you should be back to normal.
    The problem only occurred with recordings that were decrypted before they were shrunk so wouldn't have affected everyone.
     
  12. Scuttlebroom

    Scuttlebroom Member

    Cheers af123, I will advise if future recordings are affected!
     
  13. Scuttlebroom

    Scuttlebroom Member

    Just to confirm, all back to normal, cheers again af123 for identifying what was the cause, and the very quick rectification!