Can't access web interface

#1
Hi,
I installed the custom firmware a few months back to save something off iPlayer. That worked. The other day I reset my router, and I can't seem to open the web interface any more. (standard page not found error)

I think theHummy's URL has changed to 192.168.0.102 from 100 (neither works as a URL). If I try and diagnose the problem it says that remote device won't accept the connection.

I know I've tweaked some settings in the Humax as it kept crashing. I may have turned off content sharing (which I was using for talking to the other Humax for the kids). Are there any other settings I need to change on the Hummy?

I don't think I've turned the hummy off since I reset the router? Would that help?

Hummy definitely has internet access as I can see iPlayer.

Thanks for any advice.

George
 

af123

Administrator
Staff member
#3
Do you know what software version your Humax has on it? It may have updated itself automatically which will have overwritten the custom firmware.
You can tell if you have a recent version of the customised firmware on there if the front panel display shows 'Cust FW 2.XX' when it boots (just after SYSTEM START)
 
OP
OP
P
#4
Ah, that may be it. Doesn't seem to be showing anything. Better find that USB stick again, and try and remember how I loaded it!

I don't remember any recent OTA upgrades however?

Cheers
 

af123

Administrator
Staff member
#5
Humax did broadcast 1.02.28 as an OTA at least for some part of the last few months (although they seem to have stopped now)
 
#7
Rather than start a new thread thought I would ask this here.

Bought a HDR FOX T2 (Comet Sale) and I have installed the custom firmware. I have a couple of problems. After installing a number of packages I can't get the installed list to show them. I have enabled Show development and advanced packages in settings. After installing the option to install is greyed out until you close and reopen the screen. The ir remote is definetely installed as I can control the box.

I can also see the box using the remote scheduling options.

Also unable to acess the customised epg channel options.

I get this message on opening the web-if

MSG: no such table: epg.epg

I have tried several re-boots.

If it's relevant I don't have any recordings yet but have set some series recordings.
 

prpr

Well-Known Member
#8
How much did you pay, just out of interest?

Can you make recordings?
Can you Telnet to the box and do "mount" followed by "df -h" ?

I'd be tempted just to format the disk and start again and see what happens.
 
#9
Thanks for the reply. £153.99 (500GB model)

Yes I can record, just done a short recording of ITV1-HD

Results of telnet

humax# mount
rootfs on / type rootfs (rw)
/dev/root on / type squashfs (ro)
proc on /proc type proc (rw)
sysfs on /sys type sysfs (rw)
usbfs on /proc/bus/usb type usbfs (rw)
devpts on /dev/pts type devpts (rw)
tmpfs on /tmp type tmpfs (rw)
tmpfs on /media type tmpfs (rw)
/dev/mtdblock1 on /var/lib/humaxtv type jffs2 (rw)
/dev/mtdblock2 on /var/lib/humaxtv_backup type jffs2 (rw)
/dev/mtdblock2 on /usr/browser/config-ocontroller-si-rootfs.txt type jffs2 (rw)
/dev/sda1 on /mnt/hd1 type ext3 (rw,data=ordered)
/dev/sda2 on /mnt/hd2 type ext3 (rw,data=ordered)
/dev/sda3 on /mnt/hd3 type ext3 (rw,data=ordered)
humax#
humax# df-h
-/bin/sh: df-h: not found
humax#
humax# mount df-h
mount: can't find df-h in /etc/fstab
humax#
humax#
 
#11
Thanks Ezra Pound :)

Looks an impressive piece of work by the way. The short ITV1-HD recording looks as if it's not encrypted so it appears to be all working.

Telnet results

humax# mount
rootfs on / type rootfs (rw)
/dev/root on / type squashfs (ro)
proc on /proc type proc (rw)
sysfs on /sys type sysfs (rw)
usbfs on /proc/bus/usb type usbfs (rw)
devpts on /dev/pts type devpts (rw)
tmpfs on /tmp type tmpfs (rw)
tmpfs on /media type tmpfs (rw)
/dev/mtdblock1 on /var/lib/humaxtv type jffs2 (rw)
/dev/mtdblock2 on /var/lib/humaxtv_backup type jffs2 (rw)
/dev/mtdblock2 on /usr/browser/config-ocontroller-si-rootfs.txt type jffs2 (rw)
/dev/sda1 on /mnt/hd1 type ext3 (rw,data=ordered)
/dev/sda2 on /mnt/hd2 type ext3 (rw,data=ordered)
/dev/sda3 on /mnt/hd3 type ext3 (rw,data=ordered)
humax#
humax# df -h
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
/dev/root 16.9M 16.9M 0 100% /
tmpfs 61.0M 84.0K 60.9M 0% /tmp
tmpfs 61.0M 0 61.0M 0% /media
/dev/mtdblock1 2.0M 468.0K 1.5M 23% /var/lib/humaxtv
/dev/mtdblock2 2.0M 1.2M 792.0K 61% /var/lib/humaxtv_backup
/dev/mtdblock2 2.0M 1.2M 792.0K 61% /usr/browser/config-ocon
troller-si-rootfs.txt
/dev/sda1 1011.4M 40.4M 919.7M 4% /mnt/hd1
/dev/sda2 447.6G 3.0G 421.9G 1% /mnt/hd2
/dev/sda3 9.8G 150.6M 9.2G 2% /mnt/hd3
humax#
humax# opkg list-installed
BootHDR - 1.1
anacron - 2.3-1
auto-unprotect - 1.0.7
betaftpd - 0.0.8pre17-3
busybox - 1.19.3-3
bzip2 - 1.0.4
cron-daemon - 1.18.3-1
epg - 1.0.9
ffmpeg - 0.10
file - 5.0.4
hmt - 1.1.6
humidify - 1.0.2
id3v2 - 0.1.11-1
inadyn - 1.96.2-2
inotify-tools - 3.14
ir - 1.01
jim - 0.73-1
jim-cgi - 0.5
jim-oo - 0.71
jim-sqlite3 - 0.73
lamemp3 - 3.98.4
lsof - 4.82
mediatomb - 0.11.0r2-5
mongoose - 3.0-7
multienv - 1.3
nicesplice - 1.3
ntfs-3g - 2011.4.12-3
openssl-command - 1.0.0.d
portal-xtra1 - 1.12.064.300-1
rs - 0.5.0
rsvsync - 1.0.3
samba - 2.2.12-3
service-control - 1.2
smartmontools - 5.41
sqlite3 - 3.7.6
squashfs-tools - 3.1r2
ssmtp - 2.64
stripts - 1.1.2
trm - 1.0
webif - 0.10.0-2
webif-channelicons - 1.0.3
webif-charts - 1.2
wget - 1.12
humax#
humax#

Any help ?

EDIT - I can stream the clip to the HDR-1000s by the way so it's clearly de-crypted
 

Ezra Pound

Well-Known Member
#14
First thought, BootHDR - 1.1 is only for the Humax HD Fox-T2, not the Humax HDR Fox T2, I would remove it with opkg remove BootHDR and then reboot
 
#15
Try the following:
Code:
ls -lR /mnt/hd1
Also have a look at modinit.log on the diagnostic pages - it might give some more clues as to why the epg database is missing/not working.
Results

humax# ls -lR /mnt/hd1
/mnt/hd1:
drwxr-xr-x 2 root root 4096 Nov 10 15:14 dvbepg
-rw-r--r-- 1 root root 4690944 Nov 10 15:09 epg.db
/mnt/hd1/dvbepg:
-rw-r--r-- 1 root root 2690332 Nov 10 15:14 epg.dat
humax#
humax#

>>> Contents of /var/log/modinit.log 5.53 KiB
=== setup_hosts ==========================================
Kernel IP routing table
Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref Use Iface
192.168.0.0 * 255.255.255.0 U 0 0 0 eth0
default 192.168.0.1 0.0.0.0 UG 0 0 0 eth0
Interface: [eth0]
IP: [192.168.0.18]
=== complete =============================================
=== diag =================================================
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
/dev/root 16.9M 16.9M 0 100% /
tmpfs 61.0M 28.0K 61.0M 0% /tmp
tmpfs 61.0M 0 61.0M 0% /media
/dev/mtdblock1 2.0M 464.0K 1.5M 23% /var/lib/humaxtv
/dev/mtdblock2 2.0M 1.2M 792.0K 61% /var/lib/humaxtv_backup
/dev/mtdblock2 2.0M 1.2M 792.0K 61% /usr/browser/config-ocontroller-si-rootfs.txt
/dev/sda1 1011.4M 40.4M 919.7M 4% /mnt/hd1
/dev/sda2 447.6G 2.9G 422.0G 1% /mnt/hd2
/dev/sda3 9.8G 150.6M 9.2G 2% /mnt/hd3
eth0 Link encap:Ethernet HWaddr DC:D3:21:57:8E:3B
inet addr:192.168.0.18 Bcast:192.168.0.255 Mask:255.255.255.0
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:25 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:2 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:2790 (2.7 KiB) TX bytes:1188 (1.1 KiB)
Interrupt:16
lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:0 (0.0 B) TX bytes:0 (0.0 B)

PID USER VSZ STAT COMMAND
1 root 1248 S init
2 root 0 SW [migration/0]
3 root 0 SWN [ksoftirqd/0]
4 root 0 SW [migration/1]
5 root 0 SWN [ksoftirqd/1]
6 root 0 SW< [events/0]
7 root 0 SW< [events/1]
8 root 0 SW< [khelper]
9 root 0 SW< [kthread]
10 root 0 SW< [kblockd/0]
11 root 0 SW< [kblockd/1]
12 root 0 SW< [khubd]
13 root 0 SW< [kseriod]
14 root 0 SW [pdflush]
15 root 0 SW [pdflush]
16 root 0 SW< [kswapd0]
17 root 0 SW< [aio/0]
18 root 0 SW< [aio/1]
19 root 0 SW< [ata/0]
20 root 0 SW< [ata/1]
21 root 0 SW< [ata_aux]
22 root 0 SW< [scsi_eh_0]
23 root 0 SW< [scsi_eh_1]
24 root 0 SW [mtdblockd]
25 root 0 SW< [kpsmoused]
27 root 1244 S {rcS} /bin/sh /etc/init.d/rcS
73 root 0 SWN [jffs2_gcd_mtd1]
74 root 0 SWN [jffs2_gcd_mtd2]
128 nobody 936 S /usr/bin/dnsmasq
133 root 812 S /sbin/utelnetd -l /bin/sh -p 23 -d
156 root 1252 S {S90settop} /bin/sh /etc/init.d/S90settop start
173 root 354m S /usr/bin/humaxtv
324 root 1520 S udhcpc -t 5 -T 10 -p /var/lib/humaxtv/udhcpc.eth0.pid -i eth0
343 root 1104 S tinyftp -i HumaxFTP -p 0000 -c /media
368 root 0 SW< [kjournald]
380 root 1248 S < {run-and-gun} /bin/sh /etc/mdev/run-and-gun
390 root 1248 S < {run-and-gun} /bin/sh /etc/mdev/run-and-gun
399 root 1248 S < {run-and-gun} /bin/sh /etc/mdev/run-and-gun
416 root 0 SW< [kjournald]
418 root 0 SW< [kjournald]
444 root 1252 S < {modinit} /bin/sh /sbin/modinit
448 root 1232 S < sleep 1
451 root 1232 S < sleep 1
457 root 1336 R < ps -w
Kernel IP routing table
Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref Use Iface
192.168.0.0 * 255.255.255.0 U 0 0 0 eth0
default 192.168.0.1 0.0.0.0 UG 0 0 0 eth0
=== reset_all ============================================
=== rma ==================================================
=== upgrade_bootmod ======================================
=== setup_directories ====================================
=== create_rcS ===========================================
=== migrate_bootmod ======================================
=== setup_hostname =======================================
=== setup_hosts ==========================================
Kernel IP routing table
Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref Use Iface
192.168.0.0 * 255.255.255.0 U 0 0 0 eth0
default 192.168.0.1 0.0.0.0 UG 0 0 0 eth0
Interface: [eth0]
IP: [192.168.0.18]
=== run_init =============================================
Loaded FUSE module into kernel.
Loading config file /mod/etc/mongoose.conf
Anacron 2.3 started on 2012-11-10
Normal exit (0 jobs run)
An FTP Server is already running, not starting betaftpd.
2012-11-10 13:35:03 INFO: Loading configuration from: /mod/mediatomb/config/config.xml
2012-11-10 13:35:03 INFO: Checking configuration...
2012-11-10 13:35:03 INFO: Setting filesystem import charset to ASCII
2012-11-10 13:35:03 INFO: Setting metadata import charset to ASCII
2012-11-10 13:35:03 INFO: Setting playlist charset to ASCII
2012-11-10 13:35:03 INFO: Configuration check succeeded.
=== complete =============================================

Rendered in: 0.025 seconds
 
Top