• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.
  • The forum software that supports hummy.tv has been upgraded to XenForo 2.0!

    This is a major upgrade which changes the look and feel of the forum somewhat but brings a host of improvements too. Please bear with us as we continue to tweak things and report any issues or suggestions in Site/Forum Issues.

German TV Portal

J

James Jenkins

#1
Hi, I seem to a German TV portal, and i've lost the option for BBC iplayer, has this happened to anyone else? When i try to do a software update it downloads about 30% then i get an error message.
 

ChrisDaniels

Well-Known Member
#2
Have you tried rebooting your box?
Failing that, try re-applying the last firmware throught USB.
Something must have gone skewy as the page should detect your HDR T2 and load the appropriate version.
I wouldnt try the firmware update through the portal as that is not live for the HDR T2 yet (if that is what you meant).
 
#3
The portal has been very slow for me recently, although I can stream from my DLNA server no problem. Has anyone else noticed it running slow? I wondered whether Humax might have been making some modifications to it, perhaps in preparation for SkyPlayer finally going live... (Could be good timing, just in time for two four-day weekends in a row.)
 
OP
OP
J

James Jenkins

#4
I tried to reinstall the firmware via USB with no change. As for a reboot did you mean restore factory settings? i tried this but it did not work either. Its a shame i do not speak German because most of the options (other than youtube) seem to be fully functional!
 

MartinLiddle

Super Moderator
Staff member
#5
I tried to reinstall the firmware via USB with no change. As for a reboot did you mean restore factory settings? i tried this but it did not work either. Its a shame i do not speak German because most of the options (other than youtube) seem to be fully functional!
What firmware versionare you using? I would try installing an earlier version and then reinstalling the latest version.
 

ChrisDaniels

Well-Known Member
#6
I would ring Humax to be honest and ask them why its a german portal.. thats probably going to be quicker than troubleshooting it.
Might just be a hardware fault in your box thats causing it to load that actual webpage rather than the stylesheet (or whatever it is) for the T2
 
#7
Could it be the country and/or operator setting has changed - in the hidden settings menu
Menu > Settings > System > System Information > Red > Green > Yellow > Blue > Green > Yellow > Blue

Should be: Country = England, Operator = BBC
 
#8
The country settings as FH suggest sounds like a possible candidate.

The other possibility could be an issue with your ISP. We recently had this at work where our IP settings from our web-domain was temporarily screwed up while BT made some changes, the side affect was that our IP address appeard to be in Holland. Websites such as google defaulted to a German location and BBC sites contained adverts (which are supressed in the UK).

You can check your location by going to :

http://whatismyipaddress.com/
 

Ezra Pound

Well-Known Member
#9
I have the expected U.K. portal menu e.g. BBC I-Player, WiKi-TV, Internet Radio and Flickr but only Internet radio works, The other 3 result in a blank screen. This started about the same time as a repeat OTA of 1:02:07 a week or so ago
 
OP
OP
J

James Jenkins

#10
Thanks for the suggestions, been waiting 3 days for a response from Humax, suppose i'll wait til Tuesday now. The country setting is England, and my IP location is London. So neither of them are the problem. I appreciate the effort thought.

James