• The forum software that supports hummy.tv has been upgraded to XenForo 2.0!

    This is a major upgrade which changes the look and feel of the forum somewhat but brings a host of improvements too. Please bear with us as we continue to tweak things and report any issues or suggestions in Site/Forum Issues.

Cant restore saved Schedule via webif

#1
Had to do a full rescan and then tried to restore a saved recording schedule, which has worked previously, I get the following error, any suggestions?

I had updated webif to the latest version before I tried to restore the schedule.

Restoring scheduled events... Restoring 0000000000000 Runtime Error: /mod/var/mongoose/lib/rsv.class:122: near "s": syntax error in procedure '.00000000000000000001>' called at file "restore.jim", line 85 in procedure 'rsv fix_hsvc' called at file "/mod/lib/jim/oo.tcl", line 46 at file "/mod/lib/jim/oo.tcl", line 62 at file "/mod/var/mongoose/lib/rsv.class", line 122
 

af123

Administrator
Staff member
#2
There must be a channel name with an apostrophe in it - I'll upload a fixed version shortly - just want to test it when Torchwood's finished recording.
 
OP
OP
S

steve2525

New Member
#4
Thanks for the rapid reply! I have tried a opkg update then opkg upgrade but cant see an upgraded version of webif, will try again tomorrow.

Do I need to uninstall webif or can I upgrade?

Thanks again, the modified firmware and webif are great and the speed that the solution has been produced has been impressive :)

Stephen
 
OP
OP
S

steve2525

New Member
#6
Updated webif - mixed results , newly created backup restoes ok, old backup dosnt restore, not a big problem have re-entered enties manually:- get the following errors and then the channel restore section which looks ok.
Restoring scheduled events... Restoring 0000000000000 Cannot find channel, restore failed. Restoring 0000000000000 Cannot find channel, restore failed. Restoring 0000000000000
 

af123

Administrator
Staff member
#7
Ok - at least a partial success. I've backed up and restored quite a few times with no problems, and need to next week for the DSO at Elmley Moor. Other people always have more exotic things in their schedule though : )
 
#8
We have DSO Stage 1 on Sutton Coldfield next Wednesday so I decided to do a test backup/restore (previous attempts worked fine). Unfortunately it has not restored anything even though it reported it had and I lost all of my scheduled recordings and favourite channel which I'd set up. Re-tried several times but no luck at all.

Tried restoring an old backup but got same result as steve2525.

Looking on webif it looked as if the recordings had been restored but on the box itself there was nothing (also checked on box EPG).

Other observations :

On webif it showed old events which had expired (shown in red on the date/time details) and it showed each event multiple times (both old & future events), at least four times sometimes more.

Also shows this strange event at the top :

1.png


Running Webif 0.6.7 and epg 1.0.3.
 

af123

Administrator
Staff member
#9
We have DSO Stage 1 on Sutton Coldfield next Wednesday so I decided to do a test backup/restore (previous attempts worked fine). Unfortunately it has not restored anything even though it reported it had and I lost all of my scheduled recordings and favourite channel which I'd set up. Re-tried several times but no luck at all.
After you do a restore, it says in the web interface:

---
After restoring the scheduled recordings you MUST restart the box using
the link at the top of the screen or via the remote control and then add
at least one scheduled entry using the remote control
(which you can then delete).
---

Did you do that? If not, clear the schedule list again (best way is to do another channel scan) and try the restore again. You need to do the reboot pretty quickly after the restore and before you go into any of the menus on screen.

Also, are you running mod 1.11? If not, make sure the reboot is initiated from the button at the top of the web interface rather than using the remote control.
 
#10
After you do a restore, it says in the web interface:

---
After restoring the scheduled recordings you MUST restart the box using
the link at the top of the screen or via the remote control and then add
at least one scheduled entry using the remote control
(which you can then delete).
---

Did you do that? If not, clear the schedule list again (best way is to do another channel scan) and try the restore again. You need to do the reboot pretty quickly after the restore and before you go into any of the menus on screen.

Also, are you running mod 1.11? If not, make sure the reboot is initiated from the button at the top of the web interface rather than using the remote control.
Hi,

I assume mod 1.11 is something to do with remote scheduling ? In which case I don't use it.

I have done exactly the procedure you specify. I did notice that when choosing reboot from the webif button a progress bar appeared which went to 100% and disappeared, but there didn't appear to be any interruption on the box, ie it didn't appear to reboot to the startup screen.

Anyway, the result was still the same - no recording events.

I also tried the above doing a manual reboot on the box but again the results were the same - no recording events.

Update : Just noticed on the restore, it doesn't matter which backup I select to be restored the confirm box always displays the earliest backup that I have on the humax as the one to be restored, don't know if this has anything to do with it.

Update 2 : Noticed that even future events all appear in the 'Pending Schedule Events' and nothing in the 'Scheduled Events'.
 

af123

Administrator
Staff member
#11
The entries are supposed to be moved across from the Pending table to the real table when the box is rebooted using the button on the web interface (or via the remote control if you have updated the mod software to version 1.11).

If they're getting to the pending table then that's a good start - I'll have a look to see if the web interface reboot button is broken for some reason.
 
#13
It worked for me. Pressed the button and got the progress bar, then the Humax restarted.
Just tried again and the Humax is definitely not rebooting and a manual reboot does not copy the pending entries.

What is this mod 1.11 - can't find it in package management at all.
 

af123

Administrator
Staff member
#14
It's the latest version of the custom firmware.

If you're willing to go to the command line, then you can force a synchronisation like this:

Code:
humax# jimsh
Welcome to Jim version 0.71
. source /mod/var/mongoose/lib/setup
. require rsv.class
. rsv commit
Then restart it with the remote control.
 
#15
It's the latest version of the custom firmware.

If you're willing to go to the command line, then you can force a synchronisation like this:

Code:
humax# jimsh
Welcome to Jim version 0.71
. source /mod/var/mongoose/lib/setup
. require rsv.class
. rsv commit
Then restart it with the remote control.
Ok, thanks have done that, nothing much seemed to happen.

Slight change in that according to webif when the reboot happens the recordings are moved from pending to scheduled but nothing is shown on the Humax itself and as soon as I add a new recording the only entry showing on the Humax and webif is the new recording.

Just in case it was a rogue backup, I have also created some new recordings and backed those up and tried to restore them but get exactly the same results.
 
#17
It is the latest modified firmware which has to be installed using a FAT32 formatted USB drive.

See "Firmware Downloads" & "Install Modifed Firmware" on the Wiki or http://www.hummy.tv/forum/threads/customised-hdf-file-released.232/ You will not have to re-install any packages.
Ok thanks, the previous note from af123 should have resolved that but to be certain I have downloaded the file and applied it.

And now everything is working! I had previously read that this new amendment was only for those who wanted remote scheduling.

The reboot works properly with this version and the restore is completely successful. :)

af123 I can confirm that there is an issue with the reboot from webif without the 1.11 update and using the remote control does not get around this. I would suggest that you recommend everyone to upgrade to 1.11. Also, in the restore process the text in the confirmation box needs to be altered because at the moment it always suggests that you are restoring the first backup you took even if you have chosen a different restore. It restores the correct file but is a bit misleading.

Many thanks to af123 and xyz123 for you assistance, hopefully DSO will go smoothly on Wednesday!
 

af123

Administrator
Staff member
#18
Excellent news - I'll update the confirmation text, thanks.

I think the backup/restore might be used a few times over the next couple of weeks...
 
Top