Installing custom firmware

Miffy

New Member
Hi all

I have just received my new HDR-Fox-T2 1TB from Humax Direct. It arrived with firmware version 1.02.29.

I am trying to install 1.02.32 with 2.18 CFW and all appeared to go OK untill I logged onto the box from my PC. I got the following screen and clicked on the yellow bar



Nothing appeared to happen. The hummy is on the internet and can access the Portal OK. I re-booted and now I get the following screen:

Index of /

NameModifiedSize
Parent directory - -
charts/ 07-Sep-2013 11:31 [DIRECTORY]
img/ 07-Sep-2013 11:31 [DIRECTORY]

Anyone any ideas? This is my second T2 and the other one installed great and has been running for the past yaer.

Thanks

Mike
 
OP
Miffy

Miffy

New Member
Thanks BH. Do I re-install the official 1.02.32 then the CFW or can I just re-install the CFW?

Mike
 

Black Hole

May contain traces of nut
Thanks BH. Do I re-install the official 1.02.32 then the CFW or can I just re-install the CFW?
Yes, I did say (and mean) 1.02.32 (ie the standard firmware) - which will over-write the custom firmware, but you may find that traces left behind prevent the custom firmware installing properly again. Give it a try and if/when it gets stuck we can advise further.
 

xyz321

Well-Known Member
I think it would be better to telnet into the box and try to establish what the problem is, rather than re-install that which is already there.
Some things to try:
Code:
diag general
cat /tmp/modinit.log
opkg info webif
 
OP
Miffy

Miffy

New Member
Hi

I reloaded the standard firmware 1.02.32 the 2.18 custom firmware but it made no difference. I ran the diags as xyz321 suggested and got the following:

humax# diag general
Running: general

*** Directory Structure ***

Checking /mod partition type : Pass
Checking /mod filesystem type : Pass
Checking /mod/tmp directory exists : Pass
Checking /mod/var/opkg/tmp is a directory : Pass
Checking /mod/boot is a symlink : Pass
Checking /var/lib/humaxtv/mod is a directory : Pass
Checking /var/lib/humaxtv_backup/mod is a directory : Pass
Checking /mod/boot/2 is a symlink : Pass
Checking /mod/boot links correctly : Pass
Checking /mod/boot/2 links correctly : Pass
humax# cat /tmp/modinit.log
=== Sat Jan 1 00:00:11 GMT 2000 - modinit - setup_hosts =======================
====
=== Sat Jan 1 00:00:11 GMT 2000 - setup hosts ===========================
Kernel IP routing table
Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref Use Iface
192.168.1.0 * 255.255.255.0 U 0 0 0 eth0
default 192.168.1.1 0.0.0.0 UG 0 0 0 eth0
Interface: [eth0]
IP: [192.168.1.24]
=== Sat Jan 1 00:00:11 GMT 2000 - complete ===========================
=== Sat Sep 7 13:49:54 GMT 2013 - modinit - ===========================
=== Sat Sep 7 13:49:54 GMT 2013 - diag ===========================
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
/dev/root 17.2M 17.2M 0 100% /
tmpfs 61.0M 28.0K 61.0M 0% /tmp
tmpfs 61.0M 0 61.0M 0% /media
/dev/mtdblock1 2.0M 476.0K 1.5M 23% /var/lib/humaxtv
/dev/mtdblock2 2.0M 1.2M 812.0K 60% /var/lib/humaxtv_backup
/dev/sda1 1011.4M 37.1M 923.0M 4% /mnt/hd1
/dev/sda2 906.1G 6.5G 853.6G 1% /mnt/hd2
/dev/sda3 9.8G 150.6M 9.2G 2% /mnt/hd3

eth0 Link encap:Ethernet HWaddr DC:D3:21:E3:24:7B
inet addr:192.168.1.24 Bcast:192.168.1.255 Mask:255.255.255.0
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:13 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:11 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:4829 (4.7 KiB) TX bytes:1673 (1.6 KiB)
Interrupt:16

lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:2 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:2 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:207 (207.0 B) TX bytes:207 (207.0 B)


PID USER VSZ STAT COMMAND
1 root 1244 S init
2 root 0 SW [migration/0]
3 root 0 SWN [ksoftirqd/0]
4 root 0 SW [migration/1]
5 root 0 SWN [ksoftirqd/1]
6 root 0 SW< [events/0]
7 root 0 SW< [events/1]
8 root 0 SW< [khelper]
9 root 0 SW< [kthread]
10 root 0 SW< [kblockd/0]
11 root 0 SW< [kblockd/1]
12 root 0 SW< [khubd]
13 root 0 SW< [kseriod]
14 root 0 SW [pdflush]
15 root 0 SW [pdflush]
16 root 0 SW< [kswapd0]
17 root 0 SW< [aio/0]
18 root 0 SW< [aio/1]
19 root 0 SW< [ata/0]
20 root 0 SW< [ata/1]
21 root 0 SW< [ata_aux]
22 root 0 SW< [scsi_eh_0]
23 root 0 SW< [scsi_eh_1]
24 root 0 RW [mtdblockd]
25 root 0 SW< [kpsmoused]
26 root 1240 S {rcS} /bin/sh /etc/init.d/rcS
71 root 0 SWN [jffs2_gcd_mtd1]
72 root 0 SWN [jffs2_gcd_mtd2]
126 nobody 936 S /usr/bin/dnsmasq
132 root 812 S N /sbin/utelnetd -l /bin/tmenu -p 23 -d -B
148 root 1244 S {S90settop} /bin/sh /etc/init.d/S90settop start
158 root 360m S /usr/bin/humaxtv
314 root 1248 S udhcpc -t 5 -T 10 -p /var/lib/humaxtv/udhcpc.eth0.pid
-i eth0
360 root 0 SW< [kjournald]
364 root 1260 S < {run-and-gun} /bin/sh /etc/mdev/run-and-gun
372 root 0 SW< [kjournald]
379 root 1260 S < {run-and-gun} /bin/sh /etc/mdev/run-and-gun
382 root 0 SW< [kjournald]
415 root 1260 S < {run-and-gun} /bin/sh /etc/mdev/run-and-gun
481 root 1228 S < sleep 1
513 root 1252 S < {modinit} /bin/sh /sbin/modinit
514 root 1228 S < sleep 1
526 root 1236 R < ps -w

Kernel IP routing table
Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref Use Iface
192.168.1.0 * 255.255.255.0 U 0 0 0 eth0
default my.router 0.0.0.0 UG 0 0 0 eth0

=== Sat Sep 7 13:49:55 GMT 2013 - reset all ===========================
=== Sat Sep 7 13:49:55 GMT 2013 - rma ===========================
=== Sat Sep 7 13:49:55 GMT 2013 - ugprade bootmod ===========================
=== Sat Sep 7 13:49:55 GMT 2013 - setup directories ===========================
=== Sat Sep 7 13:49:55 GMT 2013 - create modenv ===========================
=== Sat Sep 7 13:49:55 GMT 2013 - create rcS ===========================
=== Sat Sep 7 13:49:55 GMT 2013 - migrate bootmod ===========================
=== Sat Sep 7 13:49:55 GMT 2013 - setup hostname ===========================
=== Sat Sep 7 13:49:55 GMT 2013 - setup hosts ===========================
Kernel IP routing table
Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref Use Iface
192.168.1.0 * 255.255.255.0 U 0 0 0 eth0
default my.router 0.0.0.0 UG 0 0 0 eth0
Interface: [eth0]
IP: [192.168.1.24]
=== Sat Sep 7 13:49:56 GMT 2013 - run init ===========================
killall: bootstrapd: no process killed
Loading config file /mod/etc/mongoose.conf
Anacron 2.3 started on 2013-09-07
Normal exit (0 jobs run)
=== Sat Sep 7 13:49:56 GMT 2013 - complete ===========================
humax#
humax# opkg info webif
Package: webif
Version: 1.0.5-5
Depends: webif-channelicons (>= 1.1.4), mongoose (>= 3.0-9), jim (>= 0.73-1), ji
m-oo, jim-sqlite3 (>= 0.73-1), jim-cgi (>= 0.7), jim-binary, service-control (>=
1.2), busybox (>= 1.20.2-1), lsof, epg (>= 1.0.13), hmt (>= 1.1.14), ssmtp, ana
cron, trm (>= 1.1), openssl-command, nicesplice, id3v2, file, rsvsync (>= 1.0.2)
, webif-charts (>= 1.2), stripts (>= 1.2.3), smartmontools, tmenu (>= 1.05), ffm
peg, id3v2, multienv (>= 1.6)
Provides:
Status: unknown ok not-installed
Section: web
Architecture: mipsel
Maintainer: af123@hummypkg.org.uk
MD5Sum: bcacc3415198163a623e7ccca4fc2c62
Size: 1562302
Filename: webif_1.0.5-5_mipsel.opk
Description: An evolving web interface for the Humax.

humax#

I hope it means something to someone!

thanks again

Mike
 

Black Hole

May contain traces of nut
If you set RMA mode (either from the Telnet startup menu or from "tmenu" if you have a command prompt), then re-flash standard firmware, you should be completely back at the beginning.
 
OP
Miffy

Miffy

New Member
Hi BH, sorry did you mean "Restart in Maintenance mode" on the Telnet menu?

Menu version 1.06
Enter system PIN: ****

/-------------------------\
| T E L N E T M E N U |
\-------------------------/

[ Humax HDR-Fox T2 (humax) 1.02.32/2.18 ]

1 - Restart into maintenance mode.
2 - Remove web interface password.
stat - Show what the box is currently doing.
x - Exit and close connection.
diag - Run a diagnostic.
cli - System command line (advanced users).

Thanks

Mike
 
OP
Miffy

Miffy

New Member
Hi all

That worked!!!

I think that when I did the first installation I didn't wait long enough after clicking the yellow button.

Many thanks for all your help with this and for the excellent work in producing the CFW.

Mike
 

Ezra Pound

Well-Known Member
The Time / Date on your Humax was not correct, that may have been the problem, here is a bit of your log from #7
Code:
Checking /mod/boot/2 links correctly : Pass
humax# cat /tmp/modinit.log
=== Sat Jan 1 00:00:11 GMT 2000 - modinit - setup_hosts =======================
 
OP
Miffy

Miffy

New Member
Hi Ezra

So it might not have been me!

Thanks again for taking the time to help.

Mike
 

xyz321

Well-Known Member
humax# opkg info webif
Package: webif
Version: 1.0.5-5
Depends: webif-channelicons (>= 1.1.4), mongoose (>= 3.0-9), jim (>= 0.73-1), ji
m-oo, jim-sqlite3 (>= 0.73-1), jim-cgi (>= 0.7), jim-binary, service-control (>=
1.2), busybox (>= 1.20.2-1), lsof, epg (>= 1.0.13), hmt (>= 1.1.14), ssmtp, ana
cron, trm (>= 1.1), openssl-command, nicesplice, id3v2, file, rsvsync (>= 1.0.2)
, webif-charts (>= 1.2), stripts (>= 1.2.3), smartmontools, tmenu (>= 1.05), ffm
peg, id3v2, multienv (>= 1.6)
Provides:
Status: unknown ok not-installed
Sorry, been busy with other things. The last line is the clue. The following should have fixed it (or at least provided an error indication).
Code:
opkg install webif
 
OP
Miffy

Miffy

New Member
Hi xyz123

Hey there is no need to apologize! I'm very grateful for all the work you guys do.

I had seen that and I found the section on Manually installing packages. I installed the web-if and could then access the hummy. However, there were bits that didn't work mainly the EPG complained about a file missing (epg.epg I think).

I thought a re-install was probably best and followed Black Hole's advice.

All working fine now.

Thanks again for your input.

Mike
 
Top