1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Humax foxsat-hdr will not boot

Discussion in 'FOXSAT-HDR Freesat Recorder' started by pizzaboy, Apr 14, 2012.

  1. pizzaboy

    pizzaboy New Member

    i need help..
    i switch on my humax..
    and here is what happens

    IT DISPLAYS THE WORD BOOT..
    THEN AFTER 20-30 SECONDS IT JUST SHUTS DOWN..
    IT THEN WILL NOT RESTART AT ALL FOR AROUND 5-10 MINUTES.
    THEN ON RESTART THE SAME PROBLEM PERSISTS..

    PLEASE HELP..
     
  2. Trev

    Trev The Dumb One

    Presumably you have cycled the mains supply?
     
  3. pizzaboy

    pizzaboy New Member

    im not sure what you mean by cycled the mains supply..

    it was working fine up till two days ago...
    then one morning the problem started..
     
  4. Trev

    Trev The Dumb One

    Switch it off at the mains, wait a short while, then switch it on again.
     
  5. pizzaboy

    pizzaboy New Member

    to be honest...it was off for about 24 hours after the problem started.....
    i just try to address the problem this morning..

    also i have tried the box several times today,and have turned it off for a short while several times before reconnecting..
    im 100% certain thats not the problem..
     
  6. Trev

    Trev The Dumb One

    Worth a try, but I'm now out of ideas. You'll have to wait for an expert. You could always try a firmware reload via the USB socket.
     
  7. grahamlthompson

    grahamlthompson Well-Known Member

    If it's not under warranty, remove the lid and disconnect the Hard Disc cables. Can you now boot the box ? If so try firmly reconnecting the cables, will the hdr now boot or not ?
     
  8. pizzaboy

    pizzaboy New Member

    disconnected the hard drive...
    but still same problem is there..
    just displays boot for around 20-30 seconds then just shuts down..
     
  9. pizzaboy

    pizzaboy New Member

    anymore ideas...
     
  10. xyz321

    xyz321 Well-Known Member

    Have you tried disconnecting the inputs from the LNB?
     
  11. pizzaboy

    pizzaboy New Member

    i have the box on my work bench with the lid off...
    so nothing is connected..

    or do you mean removing the lnb circuit board away from the main board inside the humax..
     
  12. xyz321

    xyz321 Well-Known Member

    I just meant disconnecting the inputs on the exterior of the unit.
     
  13. pizzaboy

    pizzaboy New Member

    my gut feeling tells me its knackered..
    possibly the power board that has failed..
     
  14. xyz321

    xyz321 Well-Known Member

    ...or perhaps something is dragging to much current out of it.

    Be careful of any big capacitors on the power supply board - they can retain lethal voltages for quite some time after switch off (especially if the power supply is suspect).
     
  15. pizzaboy

    pizzaboy New Member

    not sure what to do....
    any ideas what the best route may be..
     
  16. Trev

    Trev The Dumb One

    Have you tried a software reload from the front USB. The box seems to boot into the upgrade before it boots into its main system.
     
  17. gomezz

    gomezz Well-Known Member

    It is still not clear what you mean by "off"? In standby or disconnected from the electricity supply?
     
  18. pizzaboy

    pizzaboy New Member

    what i mean is..
    the problem was there in the morning when i got up..
    could fix it quickly..
    unplugged it and plugged in a normal sky box...
    i didnt get around to trying to fix it for 24 hours later..
     
  19. pizzaboy

    pizzaboy New Member

    where do i obtain the software from...
    could you post up a link..
    thanks..
     
  20. grahamlthompson

    grahamlthompson Well-Known Member