1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[poweron-channel] Always start up with the same channel.

Discussion in 'HD/HDR-FOX T2 Customised Firmware' started by af123, Feb 3, 2012.

  1. af123

    af123 Administrator Staff Member

    This is a new package which I've been running for a while on my box to make sure that it always comes up on a children's channel no matter what we were last watching. I've finally got around to knocking up the web interface side of it and packaging it up!

    It might be of use to some people.
     
    Mike0001 likes this.
  2. free30

    free30 Member

    Great!!
    Thank you.
     
  3. af123

    af123 Administrator Staff Member

    Just uploaded version 0.0.2 which also allows you to set a default power on volume. I like to keep my Humax volume at 20 but other people in the household are susceptible to remote control confusion so it's nice for it to always come up at 20 regardless of what the last person did.

    The two settings are independent - you can have it change volume or channel or both (or neither) on each boot.
     
    Shaggy likes this.
  4. welf

    welf Member

    This sounds pretty handy, doesn't seem to be working on my HD though, getting a 404 error in settings?
     
  5. af123

    af123 Administrator Staff Member

    Strange. It would be worth uninstalling and reinstalling the package to see if it helps.
     
  6. welf

    welf Member

    Unfortunately no change.

    Anyone else have it working on an HD, or is it just me?
     
  7. af123

    af123 Administrator Staff Member

    What's the URL you're seeing in the browser when you get the 404?
    I'll try it on my HD later to check it works there.
     
  8. welf

    welf Member

  9. af123

    af123 Administrator Staff Member

    That's the right URL.. could you try running the poc diagnostic? Either telnet in and type 'diag poc' or use the diagnostic page in the webif. It isn't showing the diagnostic output very cleanly currently but it should still show if anything's wrong.
     
  10. welf

    welf Member

    over telnet:

     
  11. af123

    af123 Administrator Staff Member

    Everything looks right there.. Can you try running the settings script over telnet? It should just display lots of HTML to the screen:
    Code:
    humax# /mod/var/mongoose/plugin/poc/settings.jim
    
    If that works, then it looks like the problem might be with your mongoose configuration, so check that it includes the /plugin path - here's mine (the /plugin path is defined at the end of the document_root line)

    Code:
    humax# cat /mod/etc/mongoose.conf
    document_root /mod/var/mongoose/html,/media=/media,/cgi-bin=/mod/var/mongoose/cgi-bin,/images=/opt/share/images/blue,/plugin=/mod/var/mongoose/plugin
    index_files index.shtml,index.html
    ssi_extensions .shtml
    cgi_extensions .cgi,jim
    cgi_environment LD_LIBRARY_PATH=/lib:/mod/lib
    listening_ports 80,443s
    num_threads 10
    error_log_file /tmp/mongoose_error.log
    ssl_certificate /mod/etc/mongoose.cert
    
     
  12. welf

    welf Member

    The settings script throws up a load of html (so is presumably fine).

    My mongoose config is similar, but doesn't have
    Code:
    ,/plugin=/mod/var/mongoose/plugin
    on the end of the document_root, or
    Code:
    num_threads 10
     
  13. af123

    af123 Administrator Staff Member

    That would explain it. If you can fix the file by hand and restart mongoose that would solve it, alternatively this should work:

    Code:
    humax# rm /mod/etc/mongoose.conf
    humax# opkg install mongoose --force-reinstall
    humax# service stop mongoose
    humax# service start mongoose
    
     
  14. welf

    welf Member

    I fixed the file manually and it looks like it's working. No idea how it ended up like that though!?

    Thanks very much for the help and all your hard work.
     
  15. fattakin

    fattakin Member

    Hi Af.. I use this and think its a nice touch.

    Any way it can be applied to radio as well? As it defaults to noisy Radio 1 and id rather it defaulted to BBC6 every time i switch to radio.

    I understand this might be tricky as the box boots to TV automatically but can it have a radio station ready at the same time?!
     
  16. antipodean

    antipodean Member

    That would be nice, i like channel 718 ...
     
  17. fattakin

    fattakin Member

    Hey coming back to this again. What I actually wanted was an option for what Radio Station it defaults to when i change between TV/Radio. I still want the box to default to channel 71 at power-on but hen i switch to radio it defaults to a secondary choice (6 music)
     
  18. GlassMan

    GlassMan New Member

    Hi, this is a great package, and works well, but I have a feature request......

    I always use the "favorite 1" tv listings group, and one thing that often irritates me about the Humax is that it's very easy to accidentally default back to the normal "TV" listing group, e.g. by inputting the wrong channel by mistake (one that's not in the favorite list), or children messing!! I find myself needing to re-select the favorite list quite often, and wondered if it would be possible for this package to set the desired favorite list on boot up?

    Apologies if this feature is already dealt with by another package - if so, let me know which one.
     
  19. af123

    af123 Administrator Staff Member

    It could be added easily enough. Re-defaulting to the normal group used to be a big problem on older firmwares but Humax seem to have sorted it out recently. I hadn't considered the other ways in which the favourites group could be lost.

    Look out for an update in the next few days to add this.
     
  20. GlassMan

    GlassMan New Member

    Thanks for that, it will be a very welcome update!