1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Wi-Fi Query not connecting automatically to network on switch on.

Discussion in 'HDR-FOX T2 Freeview Recorder' started by Chris_55, Sep 18, 2011.

  1. Chris_55

    Chris_55 New Member

    I'm using a Edimax EW-7711USn dongle for network access, this works but will not automatically connect to the network on starting the Humax box.
    I have to go to settings > network > wifi and 'apply' the settings (which are saved OK) every time the Humax box is switched on from standby.

    Question is: Is this normal or not?
     
  2. MartinLiddle

    MartinLiddle Super Moderator Staff Member

    Is your SSID hidden?
     
  3. Chris_55

    Chris_55 New Member

    Yes it is.
     
  4. MartinLiddle

    MartinLiddle Super Moderator Staff Member

    Then I believe the behaviour you are seeing has been reported previously. I suggest contacting Humax to make sure they are aware of theproblem.
     
  5. Chris_55

    Chris_55 New Member

    Thanks, I will do that. It's not a problem for me but my wife may have difficulty!
     
  6. gomezz

    gomezz Well-Known Member

    Hiding the SSID adds nothing to wireless security being akin to taking the house number off your front door.
     
  7. af123

    af123 Administrator Staff Member

    If you're running the modified software, you could try installing the wireless-helper package to see if that helps. It's designed to force the wireless to come up when just recording but should work in the general case too.